Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
4 evőkanál víz
1 evőkanál citromlé
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
3 dl tej
3 ek kristálycukor
1 csg vaníliás pudingpor
3 dl habtejszín
A tekercs kenéséhez:
5 ek baracklekvár
Elkészítés:
A piskóta készítés:
A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Miután mindent jól elkevertünk, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
Egy nagy tepsire (gáztepsi) sütőpapírt teszünk, és egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát. 180 fokon halvány rózsaszínűre sütjük.
A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt.
A piskótát azonnal lekenjük baracklekvárral és feltekerjük.
Amikor kihűlt 1 cm-es szeletekre vágjuk.
18 db szeletre lesz szükség.
Krém készítés:
A vaníliás pudingport a cukorral,tejjel simára keverjük.
Felfőzzük sűrűre,majd kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük.
A pudingot kihabosítjuk,majd apránként a tejszínt adagoljuk hozzá és együtt habosra keverjük.
/Nem édes krém,aki szereti az édesebbet,az tegyen bele több cukrot./
A sütemény összeállítása:
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk.
Az aljára teszünk szorosan egymás mellé 6 db tekercset.
Megkenjük 1/3 rész krémmel,következik újból a tekercs réteg,majd a krém és a tekercsek.
Hűtőbe tesszük legalább 3 órára,majd szeleteljük.
4 tojás
20 dkg cukor
4 evőkanál víz
1 evőkanál citromlé
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
3 dl tej
3 ek kristálycukor
1 csg vaníliás pudingpor
3 dl habtejszín
A tekercs kenéséhez:
5 ek baracklekvár
Elkészítés:
A piskóta készítés:
A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Miután mindent jól elkevertünk, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
Egy nagy tepsire (gáztepsi) sütőpapírt teszünk, és egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát. 180 fokon halvány rózsaszínűre sütjük.
A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt.
A piskótát azonnal lekenjük baracklekvárral és feltekerjük.
Amikor kihűlt 1 cm-es szeletekre vágjuk.
18 db szeletre lesz szükség.
Krém készítés:
A vaníliás pudingport a cukorral,tejjel simára keverjük.
Felfőzzük sűrűre,majd kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük.
A pudingot kihabosítjuk,majd apránként a tejszínt adagoljuk hozzá és együtt habosra keverjük.
/Nem édes krém,aki szereti az édesebbet,az tegyen bele több cukrot./
A sütemény összeállítása:
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk.
Az aljára teszünk szorosan egymás mellé 6 db tekercset.
Megkenjük 1/3 rész krémmel,következik újból a tekercs réteg,majd a krém és a tekercsek.
Hűtőbe tesszük legalább 3 órára,majd szeleteljük.
Forrás: Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje