Csokis zserbó


Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
1 egész tojás
1/2 cs. sütőpor
1 evőkanál tejföl

A hozzávalókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk belőle. 30x35 -ös tepsiben sütöttem a lapokat 180 fokon. 
Nem kell nagyon megsütni!!! De időt azt nem tudok mondani.

Krém:

4 dl tej
4 evőkanál liszt
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
ízlés szerint kakaópor
baracklekvár







A tejben csomómentesre keverjük a lisztet, majd állandó keveréssel sűrűre főzzük, Kihűtjük.
A vajat/ margarint habosra keverjük a porcukorral. A két masszát jól összedolgozzuk és belekeverjük a kakaóport.

A lapokat betöltjük úgy, hogy a krém alá vékonyan lekvárt kenünk. Ha kész hűtőbe tesszük, pár óra alatt megpuhulnak a lapok és szeleteljük. 
Tetejére szitálhatunk porcukrot vagy önthetünk csokit is –


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje