Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
1 egész tojás
1/2 cs. sütőpor
1 evőkanál tejföl
A hozzávalókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk belőle. 30x35 -ös tepsiben sütöttem a lapokat 180 fokon.
Nem kell nagyon megsütni!!! De időt azt nem tudok mondani.
Krém:
4 dl tej
4 evőkanál liszt
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
ízlés szerint kakaópor
baracklekvár
A tejben csomómentesre keverjük a lisztet, majd állandó keveréssel sűrűre főzzük, Kihűtjük.
A vajat/ margarint habosra keverjük a porcukorral. A két masszát jól összedolgozzuk és belekeverjük a kakaóport.
A lapokat betöltjük úgy, hogy a krém alá vékonyan lekvárt kenünk. Ha kész hűtőbe tesszük, pár óra alatt megpuhulnak a lapok és szeleteljük.
Tetejére szitálhatunk porcukrot vagy önthetünk csokit is –
30 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
1 egész tojás
1/2 cs. sütőpor
1 evőkanál tejföl
A hozzávalókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk belőle. 30x35 -ös tepsiben sütöttem a lapokat 180 fokon.
Nem kell nagyon megsütni!!! De időt azt nem tudok mondani.
Krém:
4 dl tej
4 evőkanál liszt
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
ízlés szerint kakaópor
baracklekvár
A tejben csomómentesre keverjük a lisztet, majd állandó keveréssel sűrűre főzzük, Kihűtjük.
A vajat/ margarint habosra keverjük a porcukorral. A két masszát jól összedolgozzuk és belekeverjük a kakaóport.
A lapokat betöltjük úgy, hogy a krém alá vékonyan lekvárt kenünk. Ha kész hűtőbe tesszük, pár óra alatt megpuhulnak a lapok és szeleteljük.
Tetejére szitálhatunk porcukrot vagy önthetünk csokit is –
Forrás: Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje