OROSZ SAPKA


Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók:

2x

3tojás
7ek cukor
7ek liszt
4ek viz
1/2sütőpor
Ezt a 32x40cm tepsibe sütni
(Vizes piskóta)

Ugyanúgy készül, mint a rendes piskóta, csak vékony kell, hogy legyen. Ahogy kiborítottuk a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt és még azon melegen kiszaggatjuk, sűrűn egymás mellől ( 3,8 cm átmérőjű szaggatóval). A két piskótából 144 darab kell, hogy legyen. Tálcára rakjuk és hagyjuk kiszáradni ( másnapig, könnyebb vele dolgozni).





Krém:

0,5 lit. tej 
5-6 evők. gríz
25 dkg cukor
1 van.cukor
20 dkg margarin

A grízes krémet megfőzzük, amikor kihűlt a margarint bele habosítjuk. A kiszaggatott piskóta karikákat össze ragasztjuk a krémmel és körbe is bekrémezzük, majd kókusz reszelékbe végig gurítjuk, hogy jócskán tapadjon rá.
Amikor mindet össze ragasztottuk (72 darab), akkor kávéskanál segítségével a csokimázat óvatosan rá csorgatjuk( vigyázzunk, hogy ne folyjon le az oldalán)

Csokimáz:
10dkg csoki
5dkg margarin
A csokit gőz felett felolvasztjuk, bele keverjük a margarint és már is bevonható a süti.

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON   

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje