Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
1.lap:
4 tojásos sima piskóta vagy 2 x 2 tojásos
2.lap:
4 tojásból,10 dkg cukorból, 5 evőkanál dióból, 8 evőkanál zsemlemorzsából, 1 evőkanál lisztből, ½ cs. sütőporból diós piskótát keverünk.
Krém:
4 dl tej
4 púpos evőkanál liszt
20 dkg vaj vagy margarin
10-15dkg cukor
Máz:
20 dkg étcsoki
2-3 evőkanál étolaj
Elkészítés:
1 lap: A szokott módon sütök egy 4 tojásos piskótát, majd hűlés után kettévágom. Az egyik piskótalapot kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. 2.lap: A tojásokat jó habosra keverjük a cukorral, majd kanalanként hozzáadagoljuk a diót, zsemlemorzsát és a sütőporos lisztet. Tűpróbáig sütjük. Amíg a piskóta hűl, elkészítem a krémet. A krémhez a lisztet, cukrot összekeverem és kicsinyeskén hozzáadagolom a tejet. Folytonos keverés mellet sűrűre főzöm. Ha kihűlt a krém beleteszem a margarint és jó habosra kikeverem.
Máz: A csokit mikróban megolvasztom és hozzákeverem az étolajat. De olvaszthatjátok vízgőz felett is.
Összeállítás:
Alulra piskóta lap, erre rákenjük a krém felét, majd rátesszük a diós piskótát, amit megkenünk a maradék krémmel. A kockára vágott piskótánkat sakkosan a krémre rakjuk. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen, majd az üres kockákba belecsorgatjuk a csokimázat. Ismét hűtjük, majd ferdén szeleteljük.Tepsi méret: 32 x 20 cm