Ajánld ismerőseidnek!
Tésztalap hozzávalói:
10 dkg liszt
8 dkg étkezési keményítő
2 ek.kakaópor
2 kk.sütőpor
6 tojás
3-4 ek. hideg víz
1 csipet só
18 dkg kr.cukor
1 vaníliás cukor
Vaníliakrém:
1 tasak(10 gr. zselatin)
4 tojássárgája
15 dkg cukor
1 vaníliarúd
2,5 dl tej
3 dl tejszín
A bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
1 ek. étolaj
3-3 dkg fehér csokoládé olvasztva
Elkészítése:
Kakaós piskótát sütünk a hozzávalókból-26 cm-es kapcsos formában.
A vaníliakrémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízben.
A tojássárgákból,a cukorból,a vaníliarúdból kikapart pépből és a tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk.még melegen elkeverjük benne a zselatint,majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a vaníliakrémbe.
A vanília krémből elveszünk annyit,hogy az oldalát be tudjuk kenni.
A piskótát háromba vágjuk,vissza tesszük a kapcsos formába az alsó lapot megkenjük 1/2 rész krémmel,rátesszük a 2. lapot,krém 2. része és befedjük a 3. lappal és hűtőbe tesszük dermedni.
Dermedés után a kapcsos részt levesszük,bekenjük az oldalát,kókusszal megszórjuk,csokival bevonjuk.
Az étcsokoládét olajjal vízgőz felett felolvasztjuk,majd a fehér csokoládét is.
Az étcsokoládét a tortára kenjük.
Az olvasztott fehér csokoládét nylon zacskóba töltjük,a végére egy pici lyukat vágunk és a barna csokoládéra körkörösen vékony sugárban köröket csurgatunk.
A fehér csokoládét egy hegyes késsel lefelé húzzuk,így alakul ki a mintázat