Almás,diós kevert csokimázzal


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
1 db tojás
20 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
30 dkg lé dús alma reszelve
15 dkg finomliszt
10 dkg darált dió
1 tk őrölt kávé(elmaradhat)
1 csg sütőpor

A mázhoz:
10 dkg csokoládé
3 dkg vaj



Elkészítés:
A tojást a cukrokkal ,a reszelt almával kikeverjük.
Jó 5 percig keverjük.
A sütőport a liszttel,kávéval,dióval összekeverjük.
Hozzá adjuk az előző masszához.
Fakanállal szépen hozzá forgatjuk.
20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük,a tésztát bele öntjük,elsimítjuk.
200 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Tűpróba!
A sütés vége felé alufóliával betakarjuk.
A kihűlt süteményt csokoládéval bevonjuk.
A vajat a csokoládéval mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt.
Dermedés után a süteményt kockákra szeljük 
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje