Flamingó szelet



Ajánld ismerőseidnek!


  Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg finomliszt
4 ek porcukor
csipet só
10 g szalalkáli
1 ek zsír
1 db tojás
1 császárkörte aroma ( 30 ml )
kb 1 - 1, 5 dl tej

Krém :
6 dl tej
6 ek liszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:
A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük.
A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. 
Az aromát elkeverjük 1 dl tejben, hozzáadjuk a lisztes részhez és az egészet összegyúrjuk, annyi tejet adagolva még hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.

Ezután 3 egyforma részre osztjuk.

A tésztát 20 x 30 - as lapokká kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsi hátán egyenként, 6 - 8 perc alatt megsütjük. ( a tetejét szurkáljuk meg villával )

A lisztet simára keverjük a tejjel és sűrű péppé főzzük. 

A vajat a porcukorral és a vaníliával kihabosítjuk majd a kihűlt lisztkrémmel csomómentesre keverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel, majd hűvös helyen egy éjszakán át pihentetjük.

Tetejét megszórjuk porcukorral és tetszés szerint szeleteljük 

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje