Csokoládés kekszszalámi

Ajánld ismerőseidnek!





A mai desszertünk,akár ajándékba is adhatjuk.
Dúsíthatjuk még aszalt gyümölcsökkel is.
Most így kérte a család.
Finom lett.
Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz
20 dkg cukor
3 ek kakaópor
10 dkg csokoládé
2 dl tej
20 dkg vaj
5 dkg darált dió
1 fiola rumaroma




Elkészítés:
A tejet cukorral,kakaóporral elkeverjük,majd felforraljuk.
Tűzről levéve a vajat is elkeverjük benne.
Az olvasztott csokoládét és ízlés szerinti rumot vagy aromát is hozzá adjuk.
Langyosra hűtjük.
A kekszet dupla zacskóba tesszük,egy húsklopfolóval darabosra törjük.
Egy tálba tesszük,majd a krémet ráöntjük,elkeverjük.
3 rudat formázunk belőle.
Alufóliát porcukorral meghintjük a kekszszaláminkat ráfektetjük,becsomagoljuk.
Párszor gurítunk vele,gömbölyítjük ezáltal.
A másik 2 szaláminál is így járunk el.
Hűtőbe tesszük legalább 10 órára.
Ujjnyi vastagságúra szeleteljük.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje