Ajánld ismerőseidnek!
A mézes lapokhoz:
10 dkg porcukor
2 db tojás
4 dkg vaj
2 ek. langyos méz
1 tk. szódabikarbóna
1 ek tejföl
30 dkg finomliszt
Piskóta tekercshez:
8 db tojás
16 dkg porcukor
16 dkg liszt
1 sütőpor
6 k víz
40 dkg házi meggylekvár
A krémhez:
2 csg. vanília ízű pudingpor
7 dl tej
30 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 csg. vaníliás cukor
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk és vajjal kent tepsi hátán két lapot sütünk egyenként.
A tésztát megszurkáljuk,hogy ne púposodjon fel.
Világosra sütjük.
Elkészítjük a piskóta masszát, megfelezzük és külön-külön megsütjük. Sütés után még melegen meggylekvárral megkenjük és feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 centiméter szeletekre vágjuk.
Krém: 2 cs. vaníliapudingot megfőzünk 7 dl tejben a a cukrokkal,majd kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk és összekeverjük.
Az egyik mézes-lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket, erre jön a krém másik fele. Végül befedjük a másik tésztalappal.
Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.
A mézes lapokat 23×30 cm-es tepsi hátoldalán sütöttem.
A piskótatekercseket 30 ×35 cm-es sütőpapírral fedett tepsiben sütöttem.