Dióhabos kávés krémes szelet

Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók:
a piskótához:
4 db tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
2 ek étolaj
½ csg sütőpor

a diós hablaphoz:
6 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
20 dkg durvára vágott dió
1 csg vaníliás pudingpor
1 púpozott ek jó sűrű baracklekvár

A krémhez:
6 db tojás sárgája
20 dkg porcukor
1 dl presszó kávé
25 dkg vaj
1 ek zselatin

A tetejére:
20 dkg csokoládé + 2 ek étolaj
5 kis kocka fehér csokoládé +1 tk étolaj




Elkészítés:
A habtészta készítés:

A 6 tojás fehérjét gőz fölött 25 dkg porcukorral felverjük, hozzáadjuk a pudingport,a lekvárt ,a diót.
Szilikonos sütőpapírra kenjük, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
Sütés közben alufóliával betakarjuk.

A piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral 10-12 percig keverjük ,majd hozzáadjuk az étolajat és sütőporral elkevert lisztet is.
180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Krém készítés:
A 6 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral, 1 dl kávéval gőz fölött sűrűre főzzük.
Hozzá keverjük a zselatint és kihűtjük.
A vajjal kihabosítjuk.
A krémet a piskóta alapra kenjük szép egyenletesen,majd a diós hablapot ráhelyezzük.
A két féle csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztottam.
A csokoládéval bevontam.
A fehér csokoládét csíkokban vittem fel rá és egy fogpiszkálóval hosszában széthúztam a csokoládén.
Jól lehűtve pár óra múlva szeletelhető.
Tepsi mérete:23×38 cm

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje