Mézes Gerbeaud

Ajánld ismerőseidnek!





• 45 dkg liszt
• 5 dkg kakaó
• 2 tojás
• 4 evőkanál tej
• 4 evőkanál olvasztott méz
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
• 16 dkg porcukor
• 6 dkg vaj

Krém:
• 3 evőkanál liszt
• 3 tojássárgája
• 6 dl tej
• 20 dkg porcukor
• 20 dkg vaj

Máz:
• 10 dkg vaj
• 3 evőkanál porcukor
• 3 dkg kakaó




Két egész tojást a mézzel, a porcukorral és a vajjal előre kikeverünk, hozzákeverünk lisztet, kakaót, tejet és szódabikarbónát, összegyúrjuk és öt lapot sütünk belőle. A krémhez a tejjel elhabarjuk a tojássárgákat, és liszttel gőz felett sűrű pépet főzünk, ha kihűlt, hozzákeverjük a porcukrot és a vajat. Gőz felett kikeverjük a máz hozzávalóit és a tetejére öntjük.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

 

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje