Almás, habos, reszelt sütemény



Ajánld ismerőseidnek!

  Tepsi mérete:23×34 cm
Hozzávalók

1/2 kg rétesliszt
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
5 db tojás
1 csg sütőpor (12 g)

A töltelékhez

1 kg reszelt alma
fahéj
citrom reszelt héja és leve
cukor, vagy méz ízlés szerint

Elkészítés

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal. Kihűtjük a tölteléket, a tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. 

A tojássárgákat a Ramával habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk, rásimítjuk az almát, erre rá a keményre vert habot, majd az 1/3 rész tésztát ráreszeljük és megsütjük. Nagyon hamar megsül, kb. 20 perc. Nagyon-nagyon finom.
A tésztában nincs cukor! 

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje