Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók az első tésztához:
30 dkg finomliszt
1 tk só
15 dkg vaj
15 dkg sertészsír
2 ek rum
a második tésztához:
30 dkg finomliszt
1 kk só
4 db tojás sárgája
½ citrom leve
kb 2 dl tejföl
A tetejére:
1 db tojás felverve,szezámmag
Elkészítés:
Az első tészta hozzávalóit összegyúrjuk,lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A második tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel,hogy rétestészta állagú legyen.
Nálam 2 dl volt a tejföl.
Az első tésztalap nagyságúra kinyújtjuk.
Az elsőként kinyújtott lapra tesszük,majd három-négyszer hajtogatjuk,mint a vajas tésztát (15-20 percenként).
A tészta felém lévő 1/3 részét a középső harmadra hajtottam, majd a szembe néző harmadot is közép irányba, aztán a tészta két végét szintén középre hajtottam, aztán lefelé fordítottam.
Végül két ujjnyira kinyújtjuk,felvert tojással lekenjük,majd szaggatjuk ,szezámmaggal meghintjük.
szilikonos sütőpapírra tesszük.
210 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Félidőben a tetejét letakarjuk,hogy meg ne égjen!