Mézes-fahéjas almatorta szeletek


Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók:

A tésztához:
400 gr liszt

20 dkg vaj vagy margarin
3 ek cukor
3 ek tejföl
2-3 ek. hideg víz
csipet só
½ csg sütőpor

A töltelékhez
80 dkg hámozott,darabokra vágott alma
1 db citrom
1 tk. őrölt fahéj
2 ek. méz
1 vaníliás pudingpor
3 ek. sűrű sárgabaracklekvár

a tetejére kenéshez.
1 ek baracklekvár




Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Az almát apróbb kockákra vágjuk,feltesszük egy lábasban megpárolódni a mézzel,belefacsarjuk a citrom levét,hozzáadjuk a reszelt héját,az őrölt fahéjat.
Amikor kihűlt,hozzákeverjük a vaníliás pudingport és a lekvárt.
A tortaformát kibéleljük sütőzsírpapírral,a tészta kétharmadát kinyújtjuk és úgy helyezzük bele a formába,hogy a forma tetejéig érjen a tészta.
Beleöntjük a kihűlt almát és a tetejét befedjük a maradék tésztával,ízlés szerint díszíthetjük.
Hézagosan fedjük be,hogy a gőz sütés közben távozni tudjon.
190 fokra melegített sütőben 40 percig sütöttem.
Sütés félidejében a tetejét letakartam alufóliával.

A megsült torta tetejét még forrón lekvárral lekenjük.
A formában hűtjük ki,ha kihűlt,levehetjük a kapcsos részt. –


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is