Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
tészta:
2,5 deci víz
25 dkg zsír
csipet só
50 dkg liszt
9 tojás
Vizet, zsírt, sót egy edénybe tesszük és összeforraljuk. Belekeverjük a lisztet, jól eldolgozzuk, majd félre tesszük hűlni.
Ha már langyos a tészta akkor robotgéppel a tojásokat hozzáadjuk egyesével. Minden egyes tojást jól eldolgozunk a masszába. Ha elkészült nyomózsákba tesszük,zsírpapírra kis halmokat nyomunk, majd 200 fokos sütőben megsütjük. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni amíg sül a tésztánk, mert összeesik. Ez nálam 15-20 perc volt. Persze függ a fánkok méretétől is a sütési idő.
Elkészítjük a krémet:
1 liter tej
2 cs. vaníliás puding
ízlés szerint cukor ( kb. 8-10 evőkaná)
1/2 liter tejszín
1 cs.zselatin kevés vízben feloldva
A pudingot a szokásos módon elkészítjük, ha kihűlt simára keverjük, hozzáadjuk a tejszínhab felét, majd a felolvasztott zselatint.
A megsült, kihűlt, kettévágott tésztát megtöltjük a krémmel, majd tejszínhabbal. Tetejüket ráhelyezzük és porcukrozzuk.