Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
20 dkg Rama
5 dkg kakaó
30 dkg cukor
2 tojás
22 dkg liszt
A krémhez
12 dkg Rama
2 tubus sűrített tej
2 evőkanál méz
7 dkg cukor
15 dkg pirított, félbevágott mogyoró
A tetejére
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál olaj
5 dkg pirított, félbevágott mogyoró
Elkészítés:
1. Megolvasztjuk a Ramát, hozzákeverjük a kakaót és a cukrot. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tojást, majd végül a lisztet. Kikent, kilisztezett 20x30-as tepsibe öntjük, és előmelegített 160 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
2. A karamellkrémhez a Ramát megolvasztjuk egy edényben, hozzákeverjük a sűrített tejet, a mézet és a cukrot. Kis lángon, folyamatosan kevergetjük, amíg karamellszíne lesz, ez kb. 15 perc, langyosra hűtjük, hozzákeverjük a mogyorót.
3. A tésztára öntjük, majd berakjuk a hűtőbe dermedni. Gőz fölött megolvasztjuk a kétféle csokoládét, belekeverjük az olajat, ráöntjük a süteményre és megszórjuk mogyoróval. Tálalásig hűtőben tartjuk.