Ajánld ismerőseidnek!
A tészta hozzávalói
35 dkg liszt
10 dkg porcukor
12 dkg margarin
1 csg sütőpor
1 csg vaníliás cukor
4 tojás sárgája
Hab a tésztára
4 tojás fehérje
15 dkg cukor
Lapok kenésére
sárgabarack lekvár
10 dkg durvára aprított dió
Krém hozzávalói
1 csg vaníliás puding
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
3 dl tej
1 csg vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két lapot nyújtok belőle
Még sütés előtt a lapokat lekvárral lekenem A tojásfehérjét a cukorral habbá verem és elosztom a két lapon vagyis a lekváros lapra simítom és durvára vagdalt dióval megszórom
180 fokon 10-15 perc alatt megsütöm
Amíg sül elkészítem a krémet
A tejből és pudingból krémet főzök
A porcukort és margarint krémmé keverem
Amikor a puding kihűlt a két krémet összekeverem és a már kihűlt lapot megkenem úgy,hogy a a diós felére teszem a krémet
és a másik lapot ráhelyezem úgy, hogy a diós rész legyen felül
1 óra múlva szeletelhető .