Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
2 bögre liszt,
1 bögre cukor,
fél bögre olaj,
1 tasak vaníliás cukor,
1 bögre víz,
1 tasak sütőpor,
3 evőkanál kókuszreszelék,
2 evőkanál kakaó,
2 evőkanál meggy lekvár.
Elkészítés:
Tegyük egy tálba a cukrot, az olajat, a vizet, a lisztet és a vaníliás cukrot, kézi robotgéppel homogén tésztává keverjük. Amikkor ezzel elkészültünk két részre osztjuk a tésztát. Az egyik részbe beletesszük a meggylekvárt és a kakaót, a másik részbe pedig a kókuszreszeléket. Egy hosszúkás tepsit, vagy tortaformát kikenünk olajjal, megszórjuk egy kevés liszttel és beletesszük mind a két tésztát úgy, hogy felváltva öntögetjük a tepsibe. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük, a sütőben. A tészta teteje kissé megrepedezik, de ne ijedjünk meg, ilyen kell legyen. Ha megsült, még legalább 10 percig hagyjuk állni a tepsiben. Felszeleteljük és porcukorral megszórva kínáljuk.