Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
125 g vaj
4 tojás
1 kávéskanál cukor
csipetnyi só
6 evőkanál tej
10 g élesztő
240 g liszt
barackíz
Hirdetés
150 g vaníliás porcukor
Elkészítése:
125 g vajat kikavarunk 4 tojássárgájával, 1 kávéskanál cukorral, csipetnyi sóval, majd hozzákeverünk 6 kanál tejben feloldott 10 g élesztőt és 240 g lisztet. A tésztát jól kidolgozzuk, kinyújtjuk és tepsibe helyezve 2 órán át kelni hagyjuk. A tésztát most megkenjük barackízzel, majd 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, miközben lassan belekeverünk 150 g vaníliás porcukrot. A habot rákenjük a tésztára és lassú tűznél megsütjük. A sütőből kivéve porcukrot szitálunk rá és kockákra vágjuk