Ajánld ismerőseidnek!
1 cs réteslap (v. leveles tészta)
15 dkg cérnametélt
5 dkg vaj
40 dkg túró
1 dl tejföl
2 db tojás
3-4 ek kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
olaj a lapok kenéséhez
1 kisebb tojás a lekenéshez
A cérnametéltet enyhén sós vízbe puhára főzni, majd leszűrni és forrón összekeverni az olvasztott vajjal. Ezután teljesen kihűteni.
A túrót egy tálba tenni, majd villával kicsit összetörni. Ezután hozzáadni a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a 2 tojás sárgáját, a mazsolát és alaposan összekeverni.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd apránként, óvatosan a túrós masszához keverni.
A teljesen kihűtött vajjal összekevert tésztát beletenni a túrós-habos masszába, majd szintén óvatosan összekeverni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd belehelyezni egy réteslapot úgy, hogy a tepsi oldalát is befeddje. Ezután lekenni olajjal, majd szintén ráhelyezni egy réteslapot, majd lekenni olajjal és rátenni a harmadik réteslapot, de azt már nem kell olajjal lekenni.
Ezután a réteslapra ráönteni a tésztás-túrós masszát, majd a tetejét egyenletesen elsimítani.
A töltelék tetejét befedni egy réteslappal, majd olajjal lekenni és ráhelyezni a második réteslapot és szintén lekenni olajjal.
Végül ráhelyezni a harmadik réteslapot, majd a tetejét lekenni a felvert tojással.
Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt készre sütni. A sütőből kivéve langyosra hűteni. (én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem)
Tálalás előtt a sütemény tetejét porcukorral megszórni, majd ízlés szerint felszeletelni.