AROMÁS LEKVÁR A GYÜMÖLCSÖK FŐZÉSE NÉLKÜL! NE HABOZZ, MERT EZ A LEGJOBB RECEPT!

Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók:
2 kg eper
1 kg cukor
0,5 pohár víz

Elkészítése:
Az epret alaposan megmossuk, és a szárát eltávolítjuk.

Egy szűrőn lecsöpögtetjük és beletesszük egy keverőtálba.

Egy edénybe tegyük bele az egy kg cukrot és a fél pohár vizet, majd kezdjük el közepes lángon forralni. Főzzük 5-7 percig.





Ellenőrizzük közben: vegyünk egy kanalat és merítsük bele a szirupba. Aztán finoman fújjunk rá, ha a szirup sűrű, nyúlós, és a fújásra szinte megkeménykedett, akkor már kész van.

Öntsük az eperre a szirupot, fedjük le, majd tegyük el kihűlni.

Az eper levet fog engedni, így a szirup folyékonnyá válik.

Ha lehűlt, újra szűrjük le az epret egy szitán, a felfogott cukros-epres levet forraljuk fel körülbelül 5-7 percig.

Újra öntsük rá az eperre, és hagyjuk kihűlni.

Ezt a folyamatot még egyszer ismételjük meg.

A harmadik alkalom után az epret már a végleges, sterilizált üvegekbe helyezzük, és arra öntsük rá a cukros-eperleves felforralt folyadékot. Zárjuk le a befőttes üvegeket, majd takaró alatt hagyjuk lassan kihűlni.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://bidista.com