Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók tésztához:
3 x 2 tojás
3 x 5 dkg margarin
3 x 10 dkg cukor
3 x 10 dkg liszt
3 x 1 késhegynyi szalalkáli
3 x 0,7 dl tej
1 kávéskanál kakaó
2 teáskanál mandulaaroma + pár csepp zöld ételfesték
A krémhez:
5,5 dl tej
2 csomag puncs ízű pudingpor
20 dkg margarin
10 - 15 dkg cukor
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet szalalkálit és a tejet, majd a habbá vert tojásfehérjéket. Az első rész marad sárga, a második részbe belekeverjük a kakaót, a harmadikba pedig a mandulaaromát. Sütőpapírral bélelt 24 x 16cm-es tepsiben megsütjük a három piskótánkat. Hagyjuk őket kihűlni.
A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha margarint és megtöltjük vele a lapokat. Zöld lap, krém, sárga lap, krém, és végül a barna.Hűtőbe tesszük, hűlés után szeleteljük. Én porcukorral szórtam meg a tetejét. Jó étvágyat kívánok hozzá!