Ajánld ismerőseidnek!
A tésztához:
10 db tojás
2,5 dl étolaj
½ dl tej
1 sütőpor
5 ek méz
5 ek kakaópor
5 ek finomliszt
5 ek zsemlemorzsa
2 csg vaníliás cukor
20 dkg cukor
A tejszínes krémhez:
7 dl tejszín (édes, növényi készítmény)
10 gr zselatin
2 ek méz
cukor ízlés szerint
Csokoládés krém:
20 dkg csokoládé
10 dkg vaj
Bevonat:
20 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.
Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral,mézzel, apránként adjuk hozzá az étolajat,vizet és keverjük bele a sütőporos lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar elkészül, nem kell neki sok idő.
A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatint készítsük el. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.
Majd adjuk hozzá a mézet is.
Verjük kemény habbá.
Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, egy adag krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.
Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni!
Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
Tálalásig tartsuk hűtőben, és könnyebb lesz szeletelni, ha már megdermedt és a vékony kést is meleg vízbe mártjuk