Citrom szelet


Ajánld ismerőseidnek!





 

Hozzávalók tésztához:
2 db tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
2 evőkanál melegvíz
¼ csom. sütőpor
1 evőkanál étolaj


Krém:
2 csomag vaníliaízű pudingpor
4 dl tej
10 dkg vaj
8 dkg cukor / vagy ízlés szerint /
½ citrom leve


Máz:
20 dkg porcukor
½ citrom leve
1-2 teáskanál forró víz




Elkészítés: 
A tojások sárgáját a cukorral jó habosra kikeverjük.
Cseppenként hozzákeverjük az étolajat,a meleg vizet, a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt 24 x 16 cm-es tepsibe tesszük és kb. 10 perc alatt 180C°-os előmelegített sütőben megsütjük.
Én külön- külön, 1-1 tojásból sütöttem a piskótát. Ha egyben sütitek, hűlés után vágjátok félbe. A pudingport a cukorral, tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha vajat,/ margarint/ és a citrom levét. Jól kikavarjuk és rákenjük az egyik piskóta lapra, majd rátesszük a második lapot is. A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vízet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk. A piskóta tetejére kenjük és hűtőbe tesszük dermedni. Hűlés után szeleteljük. 
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje