Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
14 dkg finomliszt
2 ek. kakaópor
2 kk. sütőpor
4 db tojás
2 ek. hideg víz
1 csipet só
14 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
Krém:
2 dl habtejszín
10 dkg porcukor
25 dkg eper
10 gr zselatin
2 dl natúr joghurt
A mázhoz:
1 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 ek eperlé
Elkészítés:
A piskóta készítés:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük 10 -12 perc alatt elektromos habverővel.
A vizet hozzá adva tovább verjük,majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
A tepsit (30×34 cm)sütőpapírral béleljük ,a tészta masszát ráöntjük,elsimítjuk és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet.
Az epret botmixerrel pürésítjük.
Az átszűrt levéből félre teszünk 1 evőkanállal a mázhoz.
1 dl eperlében feloldjuk a zselatint.
A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral.
Az összeturmixolt epret,joghurtot hozzá keverjük ,majd a feloldott zselatint.
Hagyjuk a hűtőben dermedni.
A kihűlt lapot hosszában 3 részre vágjuk.
A krémmel betöltjük.,az oldalára is kenünk.
A mázhoz valókat kikeverjük és a tészta tetejére kenjük.
Az oldalát egy kevés reszelt csokival megszórtam.
Hűtőbe tesszük pár órára és utána szeleteljük.
10 nagy szelet lett belőle.