Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
200 g cukor
4 tojás
2 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 liter tej
Elkészítése:
A tejet feltesszük főni. A tojásfehérjékből 50 g cukorral és 1 tasak vaníliás cukorral kemény habot vetünk. Mikor a tej felfőtt, kisebbre vesszük a lángot és egy kanállal beleszaggatjuk a habgaluskákat. Lasú tűzön főzzük 3 percig, majd óvatosan megforgatjuk a galuskákat, de vigyázzunk, hogy ne törjenek meg, 2 percig főzzük. A habgaluskákat egy tálba tesszük.
A tejet levesszük a tűzhelyről. A tojássárgáját a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra kavarjuk, majd adunk hozzá 5 – 6 evőkanál meleg tejet és folyamatosan kavargatjuk. Az edényben lévő tejhez öntjük, de közben kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Levesszük a tejet a tűzhelyről, vízgőz fölé tesszük és folyamatosan kavargatva addig főzzük így, amíg kissé besűrűsödik. A habgaluskákat a vaníliás öntettel együtt tálaljuk.