Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
1 l tej, 4 tojás,
30 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál kakaó,
1 evőkanál liszt.
Elkészítés
A tojássárgákat a liszttel, kevés hideg tejjel és 10 dkg cukorral kikeverem, majd a többi forrásban levő tejhez öntöm, és krémmé főzöm. Ezután a maradék cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verem. A kihűlt krémet kettéosztom, egyik feléhez a vaníliás cukrot, másik feléhez a kakaót keverem, és hozzáadom az ugyancsak kétfelé osztott habot. Kivizezett jégkockatartóba töltve vagy műanyag tálban, a mélyhűtőben félóránként villával megkeverve, kifagyasztom a krémet. Készíthető belőle gyümölcsfagylalt is oly módon, hogy mirelit gyümölcsöt keverek bele.