Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
a tésztához:
5 tojás
15 dkg kristálycukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 evőkanál olaj
a vaníliakrémhez:
1 csomag vanília puddingpor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
10 dkg puha vaj
a tetejére:
kb. 40 dkg eper
1 csomag piros tortazselé
Elkészítés:
Az egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük a mixerrel. Hozzáöntjük az olajat, majd fakanállal hozzákeverjük a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingot a tejjel és cukorral a szokásos módon elkészítjük, sűrűre főzzük, majd kihálni hagyjuk.
Mixerrel habosra keverjük a vajat, és kanalanként hozzáadjuk a pudingot. A kihűlt piskótára rákenjük a krémet, és sűrűn kirakjuk félbevágott eperrel.
A tetejére piros tortazselét készítünk a zacskóján lévő leírás szerint.
Pár órára hűtőbe tesszük, utána már tálalhatjuk is.
(A tepsi 23 x 31 cm-es.)
Ez a könnyen elkészíthető epres finomság Limara oldalán tetszett meg.