Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók (35×30 cm-es tepsihez):
A tésztához:
7 tojás sárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor (holland)
2 ek. kakaó
10 ek. víz
2 ek. olaj
A krémhez:
7 tojás fehérje
8-10 ek. cukor ( ízlés szerint )
2 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. vaníliás cukor
6 dl tej
A tetejére:
4 dl Hulala tejszín
reszelt csokoládé
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a vizet és az olajat majd elkeverjük.
A lisztet egy tálban elvegyítjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos keverékhez szitáljuk és kikeverjük. Ezután a tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon ( kb. 180 fok ) 20 percig sütjük a piskótát.
Amíg a piskóta sül elkészítjük a krémet. A pudingporból, a tejből és a vaníliás cukorból a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10-15 percre, közepes hőfokon. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt sütemény tetejére simítsuk rá a felvert tejszínt, majd díszítsük csokoládé reszelékkel.
Megjegyzés:
A puding tej helyett vízzel is elkészíthető, vagy fele-fele arányban.