Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
A tésztához:
8 tojás
20 dkg kristálycukor
6 ek.víz
8 dkg olv. .vaj
30 dkg liszt
4 dkg kakaópor
1 sütőpor
1 kk. mézes sütemény fűszerkeverék
A krémhez:
4-5 ek.kristálycukor
5 vaníliás cukor
3,75 dl tej
3,75 dkg zselatinpor
8 dl habtejszín
A mázhoz:
25 dkg tortabevonó
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból szokás szerint barna piskótát sütünk.
A masszát elfelezzük ,34×34 cm-es gáztepsibe simítjuk.
A tésztát külön sütjük.
A tészta vékonyan lesz a tepsiben,de a sütőportól megduzzad.
A krémet elkészítjük:
A tejet a cukrokkal felforraljuk,beleszórjuk a zselatint,1 percig főzzük vele,míg el nem olvad és kihűtjük.
Közben a tejszínt felverjük keményre és a zselatinos cukros tejet belecsurgatjuk,azzal még tovább verjük.
A tésztára kenjük,ráhelyezzük a másik lapot és hűtőbe tesszük kb. 2 órára dermedni,utána vonjuk be csokival.
Amikor a felolvasztott csokit rásimítjuk,a szeleteket bevagdossuk előre.