Diós mézes vaníliás krémmel


Ajánld ismerőseidnek!







Tészta:
1 tojás
5 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál tej
2 evőkanál méz
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
30 dkg finomliszt

A krémhez:
6 dl tej
2 csg vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
20 dkg vaj

Máz:
10 dkg tejcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
5 dkg vaj
1 ek étolaj

Elkészítés:
A tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, míg egynemű állaga lesz.
A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával összekeverjük.
Még forrón belekeverjük a lisztes diót.
4 cipót formálunk, lisztezett deszkán kinyújtjuk tepsi méretűre a lapokat.
(Az összeállításnál ha ragadna a tészta, akkor még egy kis lisztet adjunk hozzá.)

kb. 5 perc alatt egyenként megsütjük egy kivajazott 20 × 30 cm-es tepsi hátoldalán.

A krémhez a pudingporokat kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és a cukrot is és sűrűre felfőzzük. 
A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémmel összekeverjük.
A lapokat a krémmel megtöltjük, és csokimázzal bevonjuk a tetejét.
A kettő színű csokoládét darabokra törtem,a vajjal,étolajjal mikróban felolvasztottam.
Utána simára kevertem.
Legalább 5-6 óra kell,hogy összepuhuljon,de legjobb egy éjszakát pihentetni hűvös helyen vagy hűtőben.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje