Házi barack és szilvalekváros bukta

Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók a tésztához:
kb. 3,5 dl tej
5 dkg élesztő
70 dkg liszt
5 dkg porcukor
4 tojássárgája
7 dkg olvasztott margarin
pici só
1 db citrom reszelt héja

A bukták lekenéséhez:
1 db felvert tojás
1 mk.cukor

A töltelékhez:
Házi baracklekvár,szilvalekvár
A bukta locsolásához:
80 ml langyos tej
1,vaníliás cukor
Elkészítése:
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojás sárgákkal,a porcukorral,az olvasztott margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát a maradék tejjel megdagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk.
8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk.
Feltekerjük,a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

Sütőzsírpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm)sorakoztatjuk,felvert ,cukros tojással a buktákat lekenjük.
Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
A sütő hőfoka 200 fok

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje