Ajánld ismerőseidnek!
Könnyen elkészíthető és nagyon finom! Nem lehet abbahagyni, annyira kapós!
Hozzávalók:
3 dl tej
4 dkg élesztő
20 dkg darált tepertő
2 egész tojást
1 pohár tejföl
ízlés szerinti mennyiségű só
Elkészítése:
A 3 dl langyos tejben 4 dkg élesztőt feloldunk. Hozzákeverünk 20 dkg darált tepertőt, 2 egész tojást, 1 pohár tejfölt, és ízlés szerinti mennyiségű sót. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Hólyagzásig kidolgozzuk. 35-40 percig hűtőszekrényben pihentetjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ugyanúgy hajtogatjuk kétszer. és pihentetjük, mint a vajastésztát.
Végül 2 cm vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, olvasztott zsírral megkenjük és kiszaggatjuk. Meleg helyen legalább fél óráig kelesztjük, majd forró sütőben szép ropogósra sütjük. Melegen tálaljuk.