Csokis szelet

Ajánld ismerőseidnek!






 


Csokis szelet
Hozzávalók 
20 adag 
A tésztához:
450 g finomliszt
12 g sütőpor
3 db tojásfehérje
ízlés szerint só
150 g porcukor
150 g vaj
150 g tejföl
1 ek rum
1 ek kakaó
75 g csokoládé

A krémhez:
1 liter tej
10 ek gríz
100 g porcukor
1 ek rum
10 g vanília cukor
200 g vaj
100 g fehér csoki
100 g barna csoki

A tetejére: csoki öntet
200 g barna csoki
1 ek étolaj

Elkészítés 

A lisztet átszitálom, hozzáadom a sót, sütőport, cukrot, vajat, tejfölt, rumot.

Tojásfehérjéből készítek habot és hozzáadom a tésztához, majd összekeverem.
Alaposan kidolgozom a tésztát és majd szétmérek két alap tésztákat.

Az első tésztához hozzákeverem a kakaót, csokit és a rumot. Mindkét tésztát hűtőbe helyezem 1 órára.

Majd a barna tésztát szétmérem 4 darabra.
A fehéret is szintén szétmérem 4 darabra.
Sütőpapíron kinyújtom az összes fehér tésztát.

Ugyanúgy a kinyújtom a barna tésztákat is. A sütőt 180 C melegítem ki. Sorba egymásután rakom be a sütőbe őket. Vigyázni kell rá, mert csak 5 perc a sütés. Majd együtt a sütőpapírral egymásra helyezem a rácsra és hagyom őket hűlni.
Addig elkészítem a krémet. A tejben elkeverem a grízt és a vaníliát és sűrű pépet főzök belőle. Hagyom hűlni. A grízes masszát osztom két részre.

Az elsőbe hozzáadom a vajat és a fehér csokit felengedve. Majd kihabosítom.
Másikba pedig hozzáadom a vajat és a barna csokit, majd kihabosítom.
A kész krémet elosztom 4 részre és a hűtőbe helyezem.
A süteményt úgy rakom össze, hogy a fehér lapot fehér krémmel kenem meg.
A barna lapot meg barna krémmel kenem meg.

Mikor összerakom a süteményt éjszakára a hűtőbe helyezem. Majd készítek csokimázt és leöntöm a tetejét. Szeletelés előtt újból berakom a hűtőbe.

Forró késsel szeletem fel a sütit. Jó étvágyat kívánok hozzá. 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje