Ajánld ismerőseidnek!
20×30 cm-es tepsihez
Hozzávalók.A lapokhoz:
25 dkg finomliszt
4 dkg kakaópor
5 dkg porcukor
8 dkg vaj
1 db tojás
1 ek tejföl
1 ek tej
1 dkg szalalkáli
A krémhez:
3 csg tejszín ízű pudingpor
20 dkg cukor
1 liter tej
15 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék
A mázhoz:
10 dkg csokoládé
2 ek étolaj
1 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
A tészta készítés:
A szalakálit a tejben feloldjuk.
A lisztet,cukrot,kakaóport elkeverjük,majd a többi hozzávalókkal szépen összegyúrjuk.
3 cipót formázunk belőle.
20× 30 cm-es papír vékony lappá nyújtjuk.
Zsírral lekent tepsi hátoldalán 180 fokra melegített sütőben 6-7 perc alatt egyenként megsütjük.
Hagyjuk kihűlni
.
A krém készítés:
A pudingporokat a cukorral,tejjel csomómentesre keverjük,majd sűrűre felfőzzük.
Még forrón bele keverjük a vajat.
Szép simára kikeverjük,majd a kókuszreszeléket is hozzá adjuk.
Ugyanabba tepsibe ,amin sütöttük a lapokat,az aljára teszünk egy lapot.
Fele krémet forrón ráöntjük,elegyengetjük.
Rátesszük a másik lapot,újból krém és befedjük a 3. lappal.
Egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk a mikróban.
a süteményt bevonjuk vele,kókuszreszelékkel megszórjuk.
Amikor a csokoládé megszilárdult,forró vízben mártott késsel szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás: Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje