Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
6 evőkanál púpozott cukor
6 evőkanál púpozott liszt
1 csomag sütőpor
A kakaós masszához:
25 dkg cukor ( lehet több is)
4 evőkanál Holland kakaópor
2 evőkanál csapott liszt
10 evőkanál tej
15 dkg margarin
Forgatáshoz:
kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ha már majdnem kész, hozzáadjuk a 6 evőkanál cukrot, és keményedésig tovább dolgozzuk.
Hozzákeverjük a felvert tojássárgájákat és a sütőporral elkevert 6 evőkanál lisztet . Kb. 30x25 cm nagyságú tepsiben megsütjük, majd kb. ( mérettől függően) 24 kockát vágunk ki belőle.
A masszához a cukrot , a kakaóport és a lisztet szárazon vegyítjük, 10 evőkanál tejjel kis lángon megolvasztjuk.
Hozzáadjuk a margarint , és addig kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad benne.
Villával beleszúrunk a kockába , kanál segítségével mindenhol befedjük a masszával, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Ezt addig ismételjük , míg el nem fogy a tészta. –