Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
A piskótához,20×30 cm –es tepsihez
3 db tojás
9 dkg cukor
7 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kk sütőpor
a kakaós piskóta lekenéséhez:
1 púpozott ek meggylekvár
A krémhez:
25 dkg tehéntúró
40 g vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 ek cukor
1 vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
2 dl tejszín
A tetejére:
30 dkg körüli házilag eltett cukrozott ,magozott meggy
A zseléhez:
50 gr expressz tortazselé piros
elkészítés:
A piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt,majd hozzá keverjük a sütőporral,kakaóval elkevert lisztet.
A tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát bele öntjük,elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A papírt lehúzzuk róla és a lekvárral megkenjük a forró tésztát.
Hagyjuk kihűlni.
Krém:
A pudingot a cukrokkal,tejjel felfőzzük,kihűtjük.
Hozzá keverjük a túrót,citrom héjat és jól kihabosítjuk.
A tejszínt kemény habbá vejük és a pudingos krémmel összekeverjük.
A kihűlt tésztára simítjuk.
Kirakjuk meggy szemekkel.
/Ezzel a A Dr. Oetker Expressz Tortazselével egyszerűen készíthetünk ragyogó zselés mázat. Az Expressz tortazselét nem kell főzni: forró vízzel elkeverve, cukor hozzáadása nélkül máris a süteményre vagy tortára csurgatható.
Egy apró ötlet: ízlés szerint 50 ml (4 evőkanál) gyümölcslevet a 250 ml vízzel elkészített forró zseléhez keverhetünk./
a zselét a meggyre csurgatjuk.
A süteményt jó pár óra alatt jól behűtjük és szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! –