Ajánld ismerőseidnek!
HOZZÁVALÓK
A tésztához
4 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
15 dkg darál dió
1 cs. sütőpor
1 csipet só
10 evőkanál víz
A krémhez
3 tojássárgája
3 evőkanál liszt
2.5 dl tej
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
ELKÉSZÍTÉSE
A tojások sárgáját a vízzel és a porcukorral keverjük simára, adjuk hozzá a darált diót, és a sütőporral valamint a sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjét verjük habbá, és óvatosan keverjük a masszához. Előmelegített sütőben, egy kb. 31 x 24 cm-es tepsiben, sütőpapíron, közepes hőfokon süssük meg a piskótát. Végezzünk tűpróbát.
A krémhez A tejet keverjük el a liszttel, és a tojássárgájákkal, majd főzzük sűrűre, hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel a porcukrot, és a margarint keverjük simára, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is. Amikor a főzött krém kihűlt a kettőt keverjük össze.
Összeállítás : a tésztára kenjük rá a krémet, és a tetejére 5 dl tejszínt verjünk kemény habbá, és tetszés szerint díszítsük