Ajánld ismerőseidnek!
A gesztenye nálunk nagy kedvenc, ezért az ilyen finom sütiknek se tudunk ellenállni. Ha valami különleges édességgel lepnéd meg a szeretteid, próbáld ki ezt a finomságot.
HOZZÁVALÓK
Piskóta
6 tojás
6 e.kanál víz
6 e.kanál porcukor
6 e.kanál liszt
1 e.kanál cukrozatlan kakaó
1 sütőpor
8 dkg darált dió
Krém
30-35 dkg ráma maragrin
30-40 dkg gesztenyemassza kiengedve
15-20 dkg porcukor
3 dl tej
1 vaníliapuding
vaníliacukor ízlés szerint
Tetejére
tortabevonó
étolaj pici
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a fehérjét felverjük.A sárgáját a cukorral kihabosítom,a vizet hozzáöntöm és a száraz anyagokat lassan hozzáadom.Végül a tojásfehérjét óvatosan belekeverem.Tűpróbáig sütöm.Ha kihűlt kettévágom.
A krémhez a pudingot a tejjel (én a cukrot is)sűrűre főztem.Hagyom kihűlni.Ha kihűlt ketté veszem a ráma margarint, az egyik felét a pudinggal krémesre keverem. A másik felét a ráma margarinnal, a puha gesztenyemasszával és kevés porcukorral szintén kidolgozom.
Ha kész az alsó tésztára kenem a gesztenyés krémet.Erre a vaníliás krémet,rá teszem a másik lapot. A tortabevonót gőz felett kis olajjal megolvasztom és rákenem a tésztára.Hűtőbe teszem 1-2 órára.