Kíméletes méregtelenítés felsőfokon útifű maghéjjal

Ajánld ismerőseidnek!






Tudtátok, hogy létezik egy nagyon hatékony, és mégis kíméletes méregtelenítő szer, egy igazi bélradír, mely kitűnően alkalmazható az emésztőrendszer tisztítására?  


Ez a csodaszer nem más, mint a Psyllium Husk, vagyis az útifű maghéj.

A világon legalább 250-féle útifüvet tartanak számon. Az útifű maghéj vagy másik nevén indiai bolhafű (Plantago psyllium) nem azonos a meghűléses betegségek esetén jótékony hatású lándzsás útifűvel (Plantago lanceolata).

A bolhafű zsenge leveleit nyersen salátaként fogyasztják, szárított magját pedig gyulladáscsökkentő és béltisztító hatásának köszönhetően évszázadok óta használják a bélrendszerben kialakuló gyulladások megszüntetésére, vagy az emésztőrendszer tehermentesítésére.

Miért annyira fontos az emésztőrendszer tehermentesítése?


„A halál a belekben lakozik”

A fenti mondatot Paracelsus, a híres középkori orvos mondta. A még ismertebb ókori orvos, Hippokratész szerint „minden betegség a bélből ered”. Egy XVIII. századi francia pszichiáter, Philippe Pinel úgy vélte, hogy „az elmebaj kiindulási pontját általában a gyomor és a belek környékén kell keresni”.

A szervezet egészséges működéséhez szükségesek a vitaminok, az ásványi anyagok, a fehérjék, a szénhidrátok, a rostok, a zsír és a víz.

A rohanó, felgyorsult világban fogyasztott ételek többségéről elmondható, hogy bővelkedik zsírokban, szénhidrátokban, illetve a sok hús- és tejtermék fogyasztása miatt a fehérje-bevitel is meghaladja a szervezet számára optimális mennyiséget. Ezek az anyagok roppant módon leterhelik a beleket, és a kevés rostfogyasztás miatt a félig emésztett ételek megrekednek a bélcsatornákban. A megfelelő mennyiségű rost (napi kb. 25 gramm) és folyadék (napi 1,5-2 liter) segíti a megfelelő emésztést; ezek hiányában különböző egészségügyi problémák léphetnek fel, például pattanásos bőr, túlsúly, sajgó ízületek, székrekedés, puffadás.


Mit tud ez a méregtelenítő csodaszer?

Az útifű 85%-a nem felszívódó élelmi rost, így rendkívüli a folyadék-felszívó képessége: képes arra, hogy a térfogatát akár a tízszeresére is megnövelje. Az útifű és a folyadék együttes hatását úgy fejti ki, hogy a fogyasztás után egyfajta zselés gél képződik a gyomorban, amely nyugtatja a nyálkahártyát és nem szívódik fel, hanem tovább vándorol, végig az egész bélrendszeren. Az üvegmosó keféhez lehet hasonlítani az útifű működési elvét: mindenféle lerakódott salakanyagot kiszedeget a bélredőkből, ám a bélbolyhokat megkíméli. Hasmenés esetén magába szívja az emésztőrendszerben található fölösleges folyadékmennyiséget, székrekedés esetén pedig a felszívott folyadéktartalom lágyítja a székletet, illetve a megzselésedett útifű nyomást gyakorol a bélfalra, ami segíti a bélmozgást. Az útifű maghéj nem felszívódó rostként segít visszaállítani a bélrendszer egészséges „hernyómozgását”.

Az útifű mag nem okoz sem hasmenést, sem székrekedést, hanem pont optimális állapotot eredményez! Segíthet továbbá mérsékelni a vér koleszterinszintjét is, ezzel csökkentheti a szívinfarktus kockázatát.

Hatóanyaga a hashajtók gyakori alapanyaga, mely az irritábilis bélszindróma tüneteit is enyhíti.

Az útifű maghéj rendkívül alaposan tisztít, vagyis garantáltan megköti és eltávolítja a vastagbélben lerakódott méreganyagokat, mégpedig azokkal a káros baktériumokkal együtt, amelyek krónikus betegségeket okozhatnak, s hosszú távon akár a belek rákosodását is kiválthatják. Megkönnyíti és rendszeressé teszi a székletürítést, az anyagcsere felgyorsítása és a bélrendszer tisztítása révén pedig fogyasztó hatást fejt ki. Jelentősen csökkenti a káros koleszterin szintjét, növeli a glükóztoleranciát, valamint segít megelőzni az érelmeszesedés és a koszorúér-betegségek kialakulását.



Az útifű maghéj salaktalanításban és méregtelenítésben rendkívül hatékony. Egyedülálló kíméletességét a sejtjeiben tárolt, s a szervezetünk által feldolgozhatatlan nyálkás anyagnak köszönheti, amely a belek belső felületének síkosítása révén megkönnyíti a rostok által jelentősen megnövelt tömegű, valamint meglágyított állagú széklet végighaladását és kiürítését, mégpedig a bélfelszín károsítása, vagy irritálása nélkül.



Kinek ajánlott az útifű mag fogyasztása?

•    azoknak, akik üzemi koszton, gyorséttermi kaján, vagy instant, félkész ételeken élnek,

•    azoknak, akik nem sok állati fehérjét fogyasztanak, mivel ez adja a legkiválóbb táptalajt a bélférgeknek és a különböző bélparazitáknak,

•    azoknak, akik evés utáni kellemetlen gyomorműködési panaszokra hajlamosak (felfúvódás, szélgörcs, túlzott teltségérzet, hangos bélmunka, stb.),

•    azoknak, akiknek a kelleténél több a candida gomba a szervezetében,

•    azoknak, akik hajlamosak bármilyen epeproblémára, van, vagy volt epekövük vagy epevezeték elzáródásuk,

•    azoknak, akiknek rossz a májfunkciójuk, vagy bármilyen májműködési zavarral kapcsolatos betegségük van vagy volt,

•    azoknak, akiknek az orcáin vagy a szája körül található májfolt, vagy állandóan barna karikás a szeme körül, vagy makacs kiütései vagy pattanásai vannak az állán, a szája körül és az arca közepén – ugyanis ezek a bőrtünetek a legtöbb esetben emésztési és gyomorműködési rendellenességekre utalnak,



•    azoknak, akiknek antibiotikumos kezelés után a bélflóráját helyre kell állítani,

•    azoknak, akik túlsúlyosok, de főleg azoknak, akik annak ellenére sem tudnak lefogyni, hogy keveset esznek,

•    azoknak, akik szenvednek a reflux tüneteitől,

•    azoknak, akik bélférgesek,

•    azoknak, akiknek nem jó a székletük.


Mire figyeljünk a kúra alatt?

Fogyasszunk sok folyadékot, főleg tiszta vizet, frissen préselt zöldség- és gyümölcsleveket.


A kúra alatt ne fogyasszunk alkoholt, és kerüljük a cukor fogyasztását.

A kúra alatt előfordulhat, hogy kiütések és pattanások jelennek meg rajtunk, de ez természetes velejárója minden tisztulási folyamatnak.



Hogyan alkalmazzuk az útifű maghéjat?


Rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása! Az útifű maghéjat reggel és este étkezés előtt 20-30 perccel javasolt fogyasztani; 2 teáskanálnyi maghéjat 1-2 dl folyadékban vagy natúr joghurtban kell elkeverni és azonnal meginni/megenni, hogy a zselésedés a gyomorban történjen meg.


A rostokban gazdag útifű mag rendkívüli hatékonysággal szabadítja meg szervezetünket a káros anyagoktól, alkalmazására azonban szigorú szabályok vonatkoznak.

1. A megfelelő mennyiségű folyadék bevitele az útifű maghéj fogyasztásával.

2. Az útifű maghéj a gyógyszerek hatását befolyásolhatja ezért a gyógyszer bevétele és az útifű maghéj elfogyasztása között legalább 2 órának feltétlenül el kell telnie. Ez az étkezésre is vonatkozik! Az útifű megakadályozza a cukor felszívódását, s a vércukorszint zuhanását eredményezheti.


3. Az útifű maghéj a kártékony baktériumok mellett a hasznos baktériumokat is eltávolíthatja a bélrendszerből, ezért alkalmazásának ideje alatt ezek pótlására érdemes élőflórás natúr joghurtot vagy kefirt fogyasztani esetleg probiotikumot szedni.


4. Az útifű maghéjat más hashajtó, puffadásgátló, vagy emésztéskönnyítő hatású szerrel egyidejűleg soha ne alkalmazzuk!


Két év alatti gyermekek, illetve várandós, szoptató nők számára az útifű használata nem javasolt!
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is