Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához /23×34 cm tepsi/:
30 dkg finomliszt
6 gr sütőpor
1 csipet só
15 dkg vaj
3 ek porcukor
3 ek tejföl
1 db tojás
A kenéshez:
1 db felvert tojás
Az alsó lap szórásához:
1 ek kekszmorzsa
A töltelékhez:
45 dkg tehéntúró
4 ek tejföl
6 ek cukor
1 vaníliás cukor
1 kisebb citrom reszelt héja
2 ek liszt
2 db tojás
5 dkg mazsola
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
A tésztát megfelezzük,két cipót formázunk.
A töltelék hozzá valóit is összekeverjük.
Az első bucit tepsi méretre nyújtjuk.
Megszórjuk morzsával.
Rátesszük a tölteléket.
Befedjük a másik lappal.
Megszurkáljuk több helyen.
A felvert tojással lekenjük.
200 fokra melegített /alsó-felső sütés/sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A sütés félidejében alufóliával letakartam.
A sütés végén levettem róla,2 percet szép arany sárgára pirítottam a tetejét.
Kihűtjük,majd enyhén megszórjuk vaníliás porcukorral.