Almás,nutellás rácsos


Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók:

1/2 kg finomliszt
2,5 dl tej
1 db tojás
2 dkg élesztő
2 kk. só
1 mk. cukor
1 fagyasztott Rama margarin (25 dkg)

A tetejére:
1 db felvert tojás



Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral, kevés langyos tejen felfuttatjuk,majd a liszttel,sóval,tejjel összedolgozzuk.
cipót formálunk belőle,majd téglalap alakúra kinyújtjuk.
Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük.
Kinyújtjuk,háromszor hajtogatjuk 20 percenként.
Utolsó hajtogatás után fél cm-es lapot nyújtunk.
2/3 rész marad ebben a vastagságban.
Ebből 6-7 cm-es lapokat szabunk.
Közepére párolt,fűszeres almát tettem 8kb a felére,3db alma reszelve).
A többire nutellát tettem.
A megmaradt részt jó vékonyra nyújtjuk és rácsozóval lehengereljük és megfelelő nagyságú darabokat vágunk a töltelék befedésére.
A süteményt sütőpapírral fedett tepsire helyeztem,felvert tojással lekentem.
180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütöttem.
Porcukorral enyhén megszórtam.

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje