Hamis krémtúrós süti


Ajánld ismerőseidnek!







A tésztához:
45 dkg liszt
15 dkg cukor
20 dkg margarin
8 ek. tej
1 tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
csipet só

Töltelék:
1/2 l. tej
2 főzős vaníliás puding
20 dkg cukor
2 nagy tejföl (330 g-os)
1 citrom reszelt héja és a 2 citrom leve





A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
Közben elkészitjük a tölteléket.
A pudingot a cukorral a tejben jó sűrűre főzzük és langyosra hűtjük.
A tejfölhöz adjuk a citrom héját és levét, a langyosra hűlt pudingot és simára keverjük.
A tepsit vajjal kikenjük és lisztezzük. A tésztát 2 részre osztjuk és tepsi nagyságúra nyújtjuk. Rá öntjük a pudingos krémet, be fedjük a maradék tésztával és 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni és csak utána szeleteljük.
A tetejét porcukorral szórjuk meg.  

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje