Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg cukor
20 dkg liszt
2 ek kakaó
7 tojás sárgája
1,5 dl víz
1 cs sütőpor
Krémhez:
7 tojás fehérje
9 ek cukor
2 cs vaníliás pudingpor
3 dl víz
3 dl tej
Tetejére:
4 dl tejszín (én általában csak 2 dl Meggle cukrászhabot teszek rá, mert így is
teljesen tele van vele a tepsi 38x23 cm-es), reszelt csoki vagy kakaó.
Elkészítése:
A 7 tojássárgáját összedolgozzuk a cukorral, a vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaót. A tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, majd 180 fokon, 20-25 percig sütjük, és míg sül, addig a tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és azzal keményre verjük. A pudingport a vízzel és tejjel összefőzzük, és amíg forró hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Ezt rákenjük a forró tésztára, majd még az egészet visszatesszük és sütjük 5-10 percig. (Az én sütőmben 10-15 percig kell.) Ezután hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt, akkor a felvert tejszínt rárakjuk, és megszórjuk csokival, vagy kakaóval. Utána egy órát hűtőbe rakjuk és fogyasztható is.