Rákóczi túrós sütemény


Ajánld ismerőseidnek!




A tésztához: 
- 50 g porcukor
- 100 g vaj
- 150 g liszt.
Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egy kinyújtjuk, és egy 20*30 cm-es tepsibe fektetjük. 200 fokon pár perc alatt elősütjük.



A kenéshez:
- 30 g sárgabaracklekvár
Ha kihűlt a linzeralap, vékonyan kenjük meg lekvárral.

A túrótöltelékhez:
- 75 dkg túró
- 70 g búzadara
-140 g cukor
- 1 tojás
- citrom héja
Összekeverjük, és az alapra simítjuk. Visszatesszük a sütőbe 20-30 percre.

A tetejére:
- 400 g lekvár
- 100 g cukor
- 100 g tojásfehérje (kb. 3 darab)
A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd habzsákba tesszük. A lekvárt és a habot felváltva csíkozva kidíszítjük a süteményt, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a hab színt nem kap.Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje