Ajánld ismerőseidnek!
A tésztához:
- 50 g porcukor
- 100 g vaj
- 150 g liszt.
Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egy kinyújtjuk, és egy 20*30 cm-es tepsibe fektetjük. 200 fokon pár perc alatt elősütjük.
A kenéshez: - 30 g sárgabaracklekvár Ha kihűlt a linzeralap, vékonyan kenjük meg lekvárral. A túrótöltelékhez: - 75 dkg túró - 70 g búzadara -140 g cukor - 1 tojás - citrom héja Összekeverjük, és az alapra simítjuk. Visszatesszük a sütőbe 20-30 percre. A tetejére: - 400 g lekvár - 100 g cukor - 100 g tojásfehérje (kb. 3 darab) A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd habzsákba tesszük. A lekvárt és a habot felváltva csíkozva kidíszítjük a süteményt, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a hab színt nem kap.Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is |