Vargabéles


Ajánld ismerőseidnek!







hozzávalók / 10 adag
A tésztához
30 dkg finomliszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
3 ek tej (hogy a tészta jól gyúrható legyen)
0.5 csomag sütőpor

A töltelékhez
7 db tojás
10 ek cukor
50 dkg tehéntúró (nem savós)
25 dkg tészta (széleslaska)
2 dl tejföl
vanília ízlés szerint (kikapart belseje vagy vaníliás cukor)
1 ek citromhéj (reszelt, ízlés szerint)
1 csipet só



elkészítés
Az összetevőkből tésztát gyúrunk. Két lapot nyújtunk.
7 tojásfehérjéből, csipet só hozzáadásával és 5 ek cukorral kemény habot verünk. A tojássárgáját 5 ek cukorral habosra kavarjuk. A sárgájához hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, tejfölt, vaníliát, citromhéjat, esetleg mazsolát, majd hozzáadjuk a kifőzött laskatésztát. Végül lazán hozzákeverjük a felvert tojáshabot.
Az egyik kinyújtott lappal kibéleljük a tepsit, beletöltjük az elkészített tölteléket, ráhelyezzük a második tésztalapot. Villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson.
Közepes tűznél sütjük szúrópróbáig (30-40 percig).
Langyosan szeleteljük, porcukorral beszórjuk.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40x25cm cm

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje