Tudd meg, milyen betegségeket gyógyíthatsz a káposzta levével és a benne található U-vitaminnal


Ajánld ismerőseidnek!






A káposzta az egyik legegészségesebb zöldség a világon. A káposztalé fogyasztásának pedig évszázados hagyománya van a népi orvoslásban. A legtöbb U-vitamin a káposztában található.

A káposzta nagyon gazdag többek között U-vitaminban, másnéven metil-metioninban. Az U-vitamin igazából nem is vitamin, hanem egy aminosav származék. Szervezetünk nem tudja előállítani ezt az aminosavat, ezért a táplálkozással kell bevinnünk.  

Az aminosavak a fehérjék építőelemei. Amikor a XX. század elején felfedezték az U-vitamin nevet adták neki, és ezért még mindig így emlegetjük.

U-vitamin hiány nyálkahártya-problémákat okozhat, az immunrendszer legyengülése, a gyomor- és bélfekélyek, is ennek az aminosavnak a hiányára utalhatnak.

Az U-vitamin megelőzi a külső és belső gyulladásokat, elősegíti a gyomor és a bélrendszer sérült nyálkahártyájának a regenerálódását.

A káposztában található meg a legnagyobb mennyiségben az U-vitamin, de egyéb zöldségekben is benne van, mint például a spárgában, a sárgarépában és a petrezselyemben.


Az U-vitamint a szervezet nem tudja előállítani, nem képes tárolni sem, éppen ezért túladagolni sem lehet.








Mire képes a káposztalé?

●    Természetes módon helyreállítja a vitamin és ásványi anyag szintet a szervezetben. Különösen ajánlott azoknak, akik legyengült egészségi állapotban vannak.

●    Vízhajtó és erőteljes méregtelenítő hatású.

●    Helyreállítja a gyomor nyálkahártyájának egészségét és a bélflórát.

●    Rendkívül előnyös reggeli fejfájásra.

●    Elősegíti a nemi szervek bakteriális megbetegedéseinek gyógyulását, és hatásosan alkalmazható egyes nőgyógyászati jellegű problémák kezelésénél is.

●    Csökkenthető a vastagbél tumor kialakulásának veszélye, ha hetente többször fogyasztunk káposztát.

●    A káposzta leve sárgarépa levével keverve kezeli a kalcium hiányt, ezáltal a csontritkulást.

●    A savanyú káposzta gyógyító hatással rendelkezik az emésztőrendszerre és a gyulladt ízületekre.

●    A savanyú káposzta lé is kiváló választás gyomorfekély vagy vastagbél betegségek esetén.

●    Halláskárosodás esetén ideális természetes orvosság. Egy kis darab vattát áztass káposzta levébe, és tedd a füledbe lefekvés előtt. Javítja a hallást.

●    A káposzta leve remek székrekedés ellen is.

  
A káposzta nagy mennyiségben tartalmaz még C-vitamint is. Segít erősíteni az immunrendszert és hozzájárul a szabadgyökök megfékezéséhez.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is