A nyers fokhagyma a természet csodája



Ajánld ismerőseidnek!



  


  A fokhagyma allicinben gazdag, amely segíthet megfázás esetén, de ennél sokkal több egészségügyi hatása is ismeretes. A fokhagyma csökkenti a vérnyomást, hatékonyan küzd a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, de hatásos neurodegeneratív betegségeknél is. A fokhagyma enyhíti a bélrendszeri problémákat, és még egyes rákos megbetegedések megelőzésében is a segítségünkre lehet.

A fokhagyma csökkenti a magas vérnyomást. Ezt úgy tudja elérni, hogy az allicin ellazítja az ereket, Trombózis megelőzésében is hatásos lehet, hiszen eredményesen harcol a trombocitaaggregáció ellen.

A nyers fokhagyma rendszeresen fogyasztásával elérhetjük, hogy csökkentjen az LDL-koleszterin szintje a szervezetünkben.

Rendszeresen fogyasztva a fokhagyma a szív egészségére is jó hatást gyakorol, mivel csökkenti a vérrögök kialakulásának az esélyét és elősegíti a jobb véráramlást. Ezek olyan kardioprotektív tulajdonságok, amelyek segítenek megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket. Milyen betegségek lehetnek ezek? Érelmeszesedés, trombózis, magas vérnyomás.


A fokhagyma antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással is bír, így ez a gyógynövény segíthet a neurodegeneratív betegségek megelőzésében.





Ez a gyógynövény a fertőzött sebet is hatékonyan kezeli. A klimax szakaszába kerülő nőkön is segíthet a fokhagyma, ugyanis megemeli a szervezetben az ösztrogénszintet, így akadályozva meg az olyan betegség kialakulását, mint csontritkulás, ami gyakran a lecsökkenő ösztrogénszint számlájára írható.

Emésztési problémáknál is kötelező a fokhagyma használata, mivel csökkenti a gyulladást és az irritációt az egész emésztőrendszerben. A legtöbb bélrendszeri probléma esetén nagyon hatásos, például hasmenés esetén.

A fokhagyma csökkenti a magas vércukorszintet, így jelentősen lecsökken az esélye a cukorbetegség kialakulásának.

A fokhagymáról bebizonyosodott, hogy csökkenti a tumor progresszióját. Rendszeres fogyasztása olyan daganatos betegségek ellen nyújthat védelmet, mint nyelőcső-, máj-, vastagbél-, gyomor- vagy tüdődaganat.

A fokhagyma fitonutrienseket tartalmaz, amelyek csökkenteni tudják az oxidatív stresszt, ezáltal megakadályozza a DNS-károsodást. Továbbá ez a gyógynövény csökkenti a fáradtságot, növeli az energiaszintet és akár még hosszú élettartamot is biztosíthat.

A fokhagyma rendkívül gazdag tápanyagokban, mint például kvercetin, szelén, C-vitamin, amelyek mind-mind védelmet jelenthetnek a szem fertőzése és gyulladása ellen.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Követheted az egészség táblánkat a pinterest oldalon is!