Egészséges emésztőrendszer egyszerűen



Ajánld ismerőseidnek!





  Gyömbéres fahéjtea üvegpohárban.
Az egészséges emésztőrendszer fenntartásának leghatékonyabb módja a rendszeres táplálkozás, a megfelelő hidratáció biztosítása, a dohányzás abbahagyása, az alkohol minimalizálása, a stressz csökkentése vagy a meditáció. Fontos még a rendszeres rost-, probiotikum-, zöldség- és gyümölcsfogyasztás is.

A probiotikumok olyan jó baktériumok, amelyek helyreállítják a jó és a rossz baktériumok egyensúlyát az emésztőrendszerben, emellett javítják a tápanyagfelszívódást, védik az egész emésztőrendszert a betegségektől, illetve a baktériumoktól és az egyéb kórokozóktól.

A banán gazdag forrása a káliumnak, amely nemcsak értágító, de gyulladásgátló és -csökkentő hatással is rendelkezik, és nagyon jó hatással van az emésztőrendszer egészségére. A banán ezen kívül jó forrása a rostoknak, amely szintén elengedhetetlen a jó emésztéshez.

Az avokádó szintén nagyon gazdag rostokban, illetve értékes tápanyagokkal van tele, amelyek főként a gyomor egészségét védik. Az avokádó segíti a perisztaltikus mozgást, csökkenti a bélben kialakuló gyulladást, hiszen tele van antioxidánsokkal, amelyek jó hatással vannak az emésztőrendszer egészségére.






A spenót is sok rostot tartalmaz. A spenótban is sok az antioxidáns, különösen luteinben gazdag, amely szintén pozitívan hat az emésztőrendszerre.

A fahéj nemcsak egy finom fűszer, de az emésztésre is jótékony hatással van. A fahéj emellett szélhajtó hatással is bír, vagyis megakadályozza a túlzott gázképződést, amely szintén valamilyen emésztőrendszeri problémára utalhat.

A római köményt már a régebbi korokban is előszeretettel alkalmazták emésztési problémákra, emellett a gyomorégést is csökkenteni tudja.

A fekete borssal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy növeli az emésztőnedvek termelődését, amely serkentőleg hat az emésztésre, segít a székrekedés megelőzésében és növeli a tápanyag-felszívódás hatékonyságát is.

Nyugodtan használjon gyömbért gyomorpanaszainak csökkentésére és megszüntetésére, de emellet ez a növény arra is alkalmas, hogy csökkentse a gyulladást a bélrendszerben. A gyömbért használhatjuk székrekedés orvoslására is, hiszen enyhe hashajtó hatással is rendelkezik.

Az étkezési korpa élelmi rostokban gazdag, így segíthet megszüntetni a székrekedés problémáját, elősegíti az egészséges bélmozgást és a perisztaltikus mozgást is elősegíti.

A bogyós gyümölcsök nemcsak sok rostot, de sok vizet is tartalmaznak. Mivel magas az antioxidáns-tartalmuk, így a gyulladás megszüntetésében is nagy szerepük van, illetve az egészséges bélműködést is segítenek fenntartani.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Követheted az egészség táblánkat a pinterest oldalon is!