Piskóta:
5 tojás
5 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
Krém:
1 tasak fehércsokoládé ízű pudingpor
4 dl tej
50 g fehércsoki
4 evőkanál cukor
Tetejére:
1 tasak zselatinfix
1 dl szörp
200 g eper
A tojásokat ketté választom. A vaníliás cukrot és a cukrot a tojássárgájával fehéredésig verem, majd a fehérjét kemény habbá verem. A lisztet átszitálom. A tojássárgás keveréket fellazítom egy kis habbal, majd a lisztet beleforgatom, a végén a maradék habot is. 180 °C-on, 20 perc alatt készre sütöm. A pudingport a leírás alapján elkészítem, majd még melegen a sűrű pudingba teszem a fehércsokit. Azonnal a tésztára teszem a krémet. Az epreket félbevágom, és a puding tetejére sorba ráteszem. A zselatinfixet a tasak leírása alapján elkészítem, a szörpöt vízzel felmelegítem és az eperre öntöm. Hűtőben két óra hosszan állni hagyom. 15 x 15 cm-es kocka formában készítettem el, ez négy adag. Aki 20 x 30 cm-es tepsiben készítené el, annak a 6 tojásos piskóta, dupla krém ajánlott.
Horváthné Bozsó Tünde receptje.